ŞİMDİ DAHA İYİYİZ DİYEREK ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA HEPİMİZ İYİ OLDUK.
Büyük felaket sonrasında 11 ilden vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu ikamet ettikleri illeri terk etmek zorunda kalmışlardır. Aileler büyük mağduriyetler yaşarken tüm bu acı ve travmalardan en çok etkilenenler ise evleri, aileleri, okulları, arkadaş çevreleri darmadağın deprem bölgesinin çocukları olmaktadır. Yaşamları, eğitimleri ve refahları olumsuz yönde etkilenmiş, büyük çoğunluğu komşu illere veya yakınlarının bulunduğu yerlere göç etmek zorunda kalmıştır. Gelecekleri belirsiz durumdadır. Kocaeli’miz deprem bölgesinden gelen 40.000 civarında vatandaşımızı ağırlamaktadır. Gelen insanımızın yarıya yakınını da çocuk ve gençlerimiz oluşturmaktadır. Bu sayının da ilerleyen zamanlarda artarak devam etmesi beklenmektedir. İlimize gelen çocuk ve gençlerimizin, aileleriyle birlikte hayata tutunma mücadelesi, ruhsal açıdan yaşadıkları sosyal ve psikolojik acılarının, travmalarının üstünü örtmekte sorunlarını ve acılarını paylaşacakları ortam bulmaları; Kent ve sosyal yaşamla entegre olma süreçleri ise tesadüflere bırakılmaktadır. Devletin birçok kurumu koordineli bir şekilde deprem bölgesinde bulunan ve ikametlerini değiştirmeyen vatandaşlarımıza her konuda destek olmaya çalışırken, ilimizde ise başta Kocaeli büyükşehir belediyesi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu da nakdi ve ayni destekte bulunmaktadır. İlimizde ikamet eden depremzede vatandaşların sorunlarını 1999 depremini yaşamış olan bizler en iyi anlayanlardan olduğumuzu düşünüyoruz.
Maddi anlamda yaşanan tüm olumsuzluklar bertaraf edilse bile psikolojik, sosyolojik ve eğitim açısından meydana gelen hasarlar uzun yıllar devam edecek. Bu sorunların aşılması bağlamında depremzede ailelerle birlikte ilk ve orta derecede eğitim gören çocuklarının , sosyal, psikolojik aktivitelerle desteklenmesinin, yapılacak etkinlik ve analizlerle sorunlarının tespit edilerek çözümler üretilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca yaşamış oldukları şehrin imkanlarını ,tarihi ve turistik yerlerini tanımanın sosyal ve kültürel açıdan bilinmesinin de şehre adapte olmakta fayda sağlayacağı ,yaşanılan sorunların üstesinden gelmelerini de kolaylaştıracaktır.
Bunun yanı sıra İlimizde (özellikle İzmit ilçesinde) ikamet eden dezavantajlı öğrenci grupları ve ailelerinin de Dernek faaliyetleri çerçevesinde verilecek eğitim ve etkinliklerden faydalanmaları , Kocaeli halkına hizmet için kurulan sosyal, kültürel tesislerden ve doğal güzelliklerinden de faydalanmaları tanımaları amaçlanan projemiz başarılı bir şekilde sonlandırılmış ve hepimizin “ŞİMDİ DAHA İYİYİZ” dediği bir atmosfere dönüşmüştür. Emeği geçen, destek veren herkese tüm içtenliğimizle DOSTKAD ailesi olarak ve o minik yürekler adına teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.